Allt Om Solna

Välkommen till din Solna-Guide!

Vanliga frågor om flyttstädning

Det finns ett moment i varje flytt som det alltid brukar uppstå missförstånd kring; missförstånd som i sin tur kan leda till konflikter mellan köpare och säljare – nämligen en flyttstädning. Det är också en sådan vi ska försöka bryta ner till molekyler i den här texten och vi gör detta genom att svara på några vanliga frågor som brukar komma upp i samband med att ordet flyttstädning nämns. För enkelhetens skull så håller vi oss till den stad där dagliga flyttar sker mest frekvent och detta i form av Stockholm. Kort sagt, här är det du behöver veta gällande din flyttstädning i Stockholm:

Måste en flyttstädning genomföras?

Ja, om inget annat avtal sluts mellan dig och köparen av din bostad så måste du genomföra en flyttstädning. Ni kan naturligtvis komma överens om annat och där du kanske drar av lite på priset eller låter någon möbel stanna i utbyte mot att slippa din flyttstädning; det är upp till er – men om inget annat sägs er emellan så är din flyttstädning obligatorisk.

Vad händer om jag struntar i min flyttstädning?

Den nya ägaren kan anlita en städfirma, låta denna genomföra den flyttstädning du skulle ha gjort och därefter skicka räkningen till dig. Det finns alltså en ekonomisk aspekt att ta hänsyn till utöver den rent moraliska.

Varför ska man genomföra en flyttstädning?

Av den enkla anledningen att man genom denna underlättar för den som ska flytta in. Vänd på saken – hur skulle du känna om du tvingas påbörja ditt nya liv i din nya bostad i Stockholm med att städa? Det handlar om att visa respekt och underlätta för varandra. Flyttstädning är en slags kedja som gör att flyttar sker lite smidigare.

Kan jag anlita professionell hjälp?

Ja, och det är också väldigt prisvärt i Stockholm. Dels så finns det en uppenbar konkurrens mellan olika städföretag – något som gör att du kan få till stånd ett bra pris genom att kontakta så många företag som möjligt. Dels så är flyttstädning också något som faller in under det så kallade rut-avdraget och det innebär att du kan dra av halva arbetskostnaden för den städfirma i Stockholm som du slutligen väljer att anlita.

Vi rekommenderar faktiskt denna lösning. Flyttstädning är ett tungt projekt; man är ofta trött både mentalt och fysiskt efter en flytt och därför kan det vara skönt att betala för att slippa genomföra en omfattande flyttstädning. En summa som alltså inte behöver bli så hög heller.

24 May 2022