Allt Om Solna

Välkommen till din Solna-Guide!

Takläggare på köpcentrum i Stockholm

Är det skillnad på att lägga tak på ett köpcentrum emot att vara takläggare på en gäststuga? Det finns många frågor till en takläggare som verkar i Stockholm.

Det första som slår många människor, när det handlar om en takläggare i Stockholm, är att det är ett jobb som sker ovanför markhöjd. Något som direkt får många att slå ifrån sig tanken på att ha ett arbete som helt går ut på att utföra uppdrag, eftersom bara höjden får personer med höjdskräck att backa.

Att det är ett arbete på hög höjd är också något som man måste vänja sig vid, och man måste även vara kunnig när det handlar om all typ av skyddsutrustning. För lika gärna som man inte vill få en takläggare i huvudet så vill man inte få en hammare heller. Till det kan man lägga att arbetet som takläggare också oftast sker på tak med lutning. Vilket kan kännas i benen.

Olika uppdrag för takläggare i Stockholm

Hur var det då, när det gäller skillnaden mellan att lägga nytt tak i Stockholm på ett köpcentrum och en gäststuga? En takläggare kommer förstås vara upptagen längre med ett tak på ett köpcentrum. Men i gengäld kan det till och med vara så att det inte behövs någon takläggare till det projektet.

Idag har många stora byggnader en takpark, istället för ett tak. Och det innebär att takläggarens insatser inte behövs alls. Istället kan man satsa på gäststugan, med ett litet tak som finns på en bekväm höjd.

29 Dec 2022