Allt Om Solna

Välkommen till din Solna-Guide!

Sommardäck – ett klassiskt vårtecken

Sommardäck är kanske det bästa vårtecken som finns. När snön har smält och solen tittar fram efter denna långa vintern gläds många av att byta däck på bilen.

När våren kommer, då kommer också hoppet om livet. Vädret blir varmare, fåglarna börjar sjunga och träd och buskar börjar få färg igen. Man letar efter vårtecken som ska väcka den själ som legat i dvala under en lång, kall och inte minst mörk vinter. Det är för många en stor lättnad när vinterhalvåret övergår i sommarhalvår.

Ett annat vårtecken uppstår förstås när det är dags att byta från vinterdäck till sommardäck på bilen. Många spritter av glädje när de inser att de inte längre behöver oroa sig över att slask, is och snö ska ställa till problem i trafiken och byter däck med ett stort och brett leende.

Förvara sommardäck på däckverkstad

Andra är lika glada över att få sommardäck på bilen, men de kanske för den sakens skull inte byter sina däck själv. Det är naturligtvis helt okej. Ingen tar för givet att du ska kunna byta däck på bilen helt på egen hand. Det är exakt av den anledningen som det finns däckverkstäder i hela landet.

En del däckverkstäder erbjuder till och med däckhotell. Det innebär att när det är dags för dina sommardäck att gå i vinteride framåt senhösten så kan de göra så i tryggt förvar på däckverkstaden. Lagom till att vitsipporna börjar blomma i skogen åker sedan sommardäcken fram under våren – precis som sig bör.

13 Nov 2022