Allt Om Solna

Välkommen till din Solna-Guide!

Måste man fortsätta med det hundfoder som uppfödaren gett?

Bara för att du får en påse hundfoder på köpet med din valp så betyder inte det att du måste fortsätta med det. Du kan hitta bra hundfoder i mellanprisklassen.

Om du är på väg att skaffa hund och står inför alla inköp som behöver göras så kanske du redan börjar känna dig lite matt. Hur mycket saker behöver man egentligen? Om framförallt, vilket hundfoder ska du köpa till den nya familjemedlemmen?

Om du ska köpa valp så gör du förhoppningsvis det från en seriös uppfödare. Det är inte ovanligt att dessa sponsras av foderproducenter (oftast av de som producerar och säljer de dyraste hundfodren). Då får du säkert med en liten påse av detta foder på köpet. Bara för att du får det så betyder det dock inte att du måste fortsätta med just det fodret.

Långsam övergång till nytt hundfoder

Det är lätt att känna sig ängslig och osäker som nybliven hundägare. Självklart vill du att din hund ska få det bästa. Det kan då kännas tryggt att fortsätta med det som uppfödaren gett valpen. Men du kan mycket väl gå över till ett annat foder.

Valpar bör förstås ha foder som är specialanpassade just för dem. De växer så fort och behöver mer fett och protein än vuxna hundar. Läs gärna några test av hundfoder för att hitta något bra foder att gå över till. Testerna ger ofta förslag på hundfoder i övre, mellan och lägre prisklass. Mellanskiktet brukar vara fullt tillräckligt. När du valt så se till att övergången blir långsam genom att blanda upp det gamla fodret med det nya.

3 Nov 2022