Allt Om Solna

Välkommen till din Solna-Guide!

Förenkla din fest och gör den oförglömlig

Att arrangera en större fest – oavsett om det handlar om ett bröllop, en 40-års-skiva eller en nyårsfest – så krävs det planering och det är just denna som förstör för många. Det vill säga, man vill för mycket och man fäster därmed för mycket fokus på varje liten detalj snarare än att se till helheten.

Missförstå oss rätt här nu, naturligtvis så ska man planera en fest och naturligtvis så måste man följa ett visst schema för att den ska kunna bli så lyckad som möjligt. Allt går inte att ta på uppstuds och följa den spontana invigelsen hos gästerna man bjudit – vissa utgångspunkter måste man som värd sätta upp och förhålla sig till. Vilka är då de gemensamma nämnarna för de allra flesta fester och större tillställningar?

Jo, detta tänkte vi svara på genom att rada upp några punkter som kan vara värda att ha i åtanke nästa gång du ska arrangera en fest. Kort sagt; följ dessa punkter så kommer du och dina gäster att ha en betydligt trevligare tillställning framför er.

  • Mat. Det här är kanske den viktigaste punkten och här råder vi dig att lägga bort kastrullen och dina knivar för att istället använda dig av extern hjälp. Genom att beställa catering så kan du som värd- eller värdinna också delta och slipper känna att maten, serveringen och disken ligger som ett ok över dina axlar. Catering är idag väldigt varierande sett både till pris och utbud – särskilt i Stockholm – och det går att välja allt ifrån mexikanska, svenska, amerikanska, italienska och asiatiska maträtter. Naturligtvis kan den firma du anlitar för catering i Stockholm även ordna en vegetarisk meny – en bra sådan dessutom. Catering kan vara ditt bästa drag inför festen.
  • Lokal. Också en väldigt viktig punkt som dessutom i Stockholm går att föra ihop med den ovanstående punkten. Många företag inom catering i Stockholm har nära samarbete med fastighetsägare och kan därigenom ordna förmånliga priser för att hyra lämpliga lokaler. Att boka i tid är väldigt avgörande i fråga om lokaler och speciellt då i Stockholm där bristen av sådana är påtaglig och där det i och med det kan bli lite av en huggsexa kring dessa.
  • Ljud och musik. Se till att lägga pengar på en riktig musikanläggning för dansen. Det duger inte med en vanlig stereo vid större tillställningar. Det spelar ingen roll hur bra musik du spelar om den inte hörs, eller hur? Gällande musiken så är ett tips här att du ber alla dina gäster att skicka önskemål om två-tre låtar som de gillar och att du därefter sätter ihop en lista på Spotify baserat på dessa. Genom detta så kommer alla att bli nöjda och belåtna och du slipper således stå och ändra musik hela kvällen. Dock – skaffa Spotify Premium så att festen inte bryts av en massa reklam.
  • Lekar. Ibland kan en fest må bra av ett naturlig avbrott och varför då inte form av en tävling eller en lek? Gärna en frågesport där exempelvis borden får tävla mot varandra och varför inte då – i och med att du har en bra ljudanläggning – göra ett musikquiz?
20 May 2022