Allt Om Solna

Välkommen till din Solna-Guide!

Bilskrot med hämtning i Stockholm

Det är ju väldigt krångligt att ha en bil som det är dags att skrota men som inte går att köra. Eftersom det är många som har sådana bilar hämtar man på en bilskrot i Stockholm upp med bärgare.

Har man bestämt sig för att det är dags att skrota bilen så återstår bara problemet med hur man ska få den till en bilskrot i Stockholm. Att bogsera bilen kommer inte på fråga och då måste man ringa en bärgare för att bli av med den.

Kontaktar man en bilskrot i Stockholm så löser de problemet. Eftersom det är så vanligt att man behöver hjälp att transportera bilen till en bilskrot i Stockholm så har de avtal med bärgare som hämtar skrotbilar. De förare som kör bilarna har erfarenhet och kommer att hantera hämtningen på rätt sätt. Om man inte kan vara där själv så kan man ordna med en fullmakt åt någon annan som lämnar över bilen. 

Det är viktigt att lämna till bilskrot som är auktoriserad

En auktoriserad bilskrot har rätt att anmäla till Transportstyrelsen att bilen är skrotad. Det är viktigt att de pappren kommer in så att man inte längre har ansvar för bilen. För att en bilskrot i Stockholm ska få bli auktoriserad krävs det att de förbinder sig att återvinna 95% av bilen. Det görs genom att man demonterar fordonet och tar tillvara allt som går att återvinna. Återvinner gör man genom att skicka metaller till metallskroten för att smältas ner och man tar tillvara på reservdelar. 

15 Mar 2022